LACKLAND AIR FORCE BASE, TEXAS

Εγώ από σας, να μου πείτε λίγο-πολύ το curriculum vitae μέσα στην αεροπορία στρατού, κάποια περιστατικά, τις εντυπώσεις σας, τις αναμνήσεις σας, τα πτητικά μέσα, να μου διηγηθείτε έτσι…

Τις πιο ισχυρές αναμνήσεις τις έχω από τις εκπαιδεύσεις στην Αμερική. Εκεί  έζησα την πραγματική Αεροπορία  Στρατού. Δεδομένου ότι βρέθηκα σε δύο περιόδους  ανά ένα εξάμηνο κάθε φορά, το 68 και το 70.

1465-dliels_lackland_afb_00

Αριστερά ο Μπούρμπουλας δεξιά ο Ρουσελάκης

Αριστερά ο Λγός (ΠΖ) Μπούρμπουλας Γεωρ. δεξιά ο Λγός (ΠΒ) Ρουσελάκης Παναγ.

Το 68 αφού πέρασα από το σχολείο της αεροπορικής ορολογίας στο Lackland, είναι μια σχολή ξένων γλωσσών,

1456-ekpedeysi-exoterikoy

1457-ekpedeysi-exoterikoy2

1466-dliels_lackland_afb_01

1467-dliels_lackland_afb_02

1468-dliels_lackland_afb_03

1469-dliels_lackland_afb_04

μετά πήγα στη σχολή πεζικού στο Fort Benning και πέρασα το transition για το Huey. Εδώ πέταγα το 13αρι, τα ξέρεις αυτά την ορολογία. Είχε προηγηθεί ο Κίτσος με τον Παπαγεωργίου

1424-ceb3cebc_cf80cf81

1425-exodos-sk

και στην επόμενη σειρά είχα πάει εγώ με τον Ρουσελάκη.

Ελικόπτερα ακόμη δεν είχαμε εδώ, Huey δεν είχαμε  ακόμη και πήγαμε να εκπαιδευτούμε γιατί θα ερχόταν τα ελικόπτερα μετά ώστε να υπάρχουν οι χειριστές, ήμασταν ήδη εκπαιδευτές όλοι, ώστε να εκπαιδεύσουμε τους άλλους.

Λοιπόν, πέρασα το transition στο Fort Benning, σε μια μονάδα εκστρατείας, και μετά πήγαμε εγώ κι ο Ρουσελάκης στη σχολή αεροπορίας στο Fort Rucker στην Αλαμπάμα και εκπαιδευτήκαμε στο ΜΙ, που λένε αυτοί, στο σχολείο εκπαιδευτών, εκπαιδευτών ελικοπτέρων.

Γιατί αυτοί έχουν άλλη οργάνωση. Εδώ άμα γίνεις εκπαιδευτής, ονομάζεσαι εκπαιδευτής και όποιον τύπο πετάς  γίνεσαι εκπαιδευτής αυτόματα. Εκεί δεν έχει, εκεί είσαι εκπαιδευτής για τον τύπο, για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Επομένως αφού μάθαμε να πετάμε το Huey, μετά πήγαμε να γίνουμε εκπαιδευτές στον τύπο.

Και μετά αφού τελειώσαμε και αυτό το σχολείο, πήγαμε, στην ίδια βάση ήταν αυτό, αλλάξαμε πτέρυγα μόνο, στο σχολείο τακτικής και βολών, gunnery το έλεγαν αυτοί. Γιατί κατά κόρον χρησιμοποιούσαν τότε το Huey στο Βιετνάμ. Ήταν και η συγκυρία τότε με το Βιετνάμ.

1431-sti-sxolh-jenvn-gloson

Εκεί στο Lackland όταν πρωτοπήγαμε ήταν 2800 αλλοδαποί αξιωματικοί από τους οποίους πάνω από τους μισούς ήταν Βιετναμέζοι, ήμασταν δηλαδή στην κορύφωση του πολέμου του Βιετνάμ. Και κάτω στο Fort Rucker στη σχολή αεροπορίας γινόταν χαμός από την εκπαίδευση. Στο Fort Rucker υπ’ όψιν ήταν, η σχολή αεροπορίας, μια βάση μεγαλύτερη από την Αττική. Ζούγκλες μέσα, τι Αττική λέω εγώ, αφού είχε δεν ξέρω κι εγώ πόσα αεροδρόμια. Εκεί πέρα ένιωσα τι πάει να πει και πόλεμος, παρόλο ότι δεν τον ζούσαμε τον πόλεμο εμείς, αλλά αυτός ο πυρετός της προετοιμασίας… γιατί ό,τι και να έκανες ό,τι και να σου μάθαιναν σου έβαζαν πρώτα τη λέξη Βιετνάμ. Δηλαδή «ό,τι και να κάνεις, πρόσεχε, γιατί θα σκοτωθείς». Διότι θα χάσεις τη ζωή σου, διότι, διότι, εκεί κατέληγαν. Εκεί άρχιζαν και εκεί κατέληγαν όλα.

Εκεί τώρα και εγώ και ο Ρουσελάκης περάσαμε κατά κάποιο τρόπο από το σχολείο της αεροπορικής ορολογίας στο Lackland, περάσαμε σχετικώς καλά.

1428

Ήταν 7 εβδομάδες αυτό στην αρχή, άνετα ήταν μέσα στο San Antonio στο Τέξας, ήταν πολύ ωραία,

1432-cf87cf89cf81cebfceb9_ceb4ceb9ceb1cebccebfcebdceb7cf83

υπήρχε άνεση διότι ξέραμε λίγα αγγλικά δεν ήμασταν ξεκάρφωτοι, είχαμε βγάλει εδώ το σχολείο το δικό μας και εν σχέση με άλλους κυρίως Ασιάτες οι οποίοι δεν τα καταφέρνανε καλά, επειδή κάθε βδομάδα σχεδόν αλλάζαμε τα γκρουπ, είχαμε και Τούρκους συμμαθητές, κάτι υπολοχαγούς, ο οποίος ένας μάλλον ψιλοκαταλάβαινε ελληνικά.

1451-students

1438-graduation_program_of_language_school

1437-graduation

Συντάκτης: Δημήτριος Σαμπάνης

τέλος 2ης σελίδας

Σχολιάστε

2 Σχόλια

  1. @ Δ.ΣΑΜΠΑΝΗΣ

    Σωστά το υπενθύμισες Δημήτρη.
    Σε ευχαριστώ

  2. Δ. ΣΑΜΠΑΝΗΣ

     /  27 Νοεμβρίου 2008

    Στη φωτογραφία «Υποδοχής των Σπουδαστών» (Λγοι Μπούρμπουλας και Ρουσελάκης) μπορούμε να παρατηρήσουμε οτι στο αριστερό μανίκι της θερινής στολής (Υπ’Αριθ. ?) του Λγου τότε Ρουσελάκη κάτω απο το επίρραμα της Αεροπορίας Στρατού υπάρχει το Ελληνικό Εθνόσημο με την μορφή της Ελληνικής Σημαίας της Ξηράς φερόμενο μόνο στις αποστολές εξωτερικού. Απουσιάζει η παραλληλόγραμμη διεμβολή του όπλου (μαύρο για το πυροβολικό), ενω στα πέτα φαίνεται καθαρά το σύμβολο του όπλου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: