ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ (LGVO).

Στη παραπάνω φωτογραφία ο Αντιστράτηγος Κ. Καλικούρδης, Διοικητής της Στρατιάς, ο ‘’αυτιάς’’ που μας λέει ο κ. Παναγιωτάκης στην αφήγησή του, προσερχόμενος στη τελετή της Αγ. Βαρβάρας προστάτιδας του Πυροβολικού.

Προσέρχεται στα υπόστεγα και τις εγκαταστάσεις που βρίσκονταν στο ανατολικό τμήμα του Α/Δ. Προσέξτε τώρα στο βάθος το μεγάλο και τεράστιο τολλ, αποθήκες της 1719 Ε.Α (Επιστρατεύουσας Αρχής).

Το ιστολόγιο είναι περήφανο γιατί χάρη του Δ. Σαμπάνη, έψαξε, βρήκε και διέσωσε ανέκδοτες σήμερα φωτογραφίες εκείνης της πρώτης περιόδου λειτουργίας του Α/Δ Ν. Ιωνίας Βόλου….

…..ή όπως το έλεγαν τότε Β΄ Στρατόπεδο Βόλου (Αεροδρόμιο) και αργότερα ονομάσθηκε Στρατόπεδο ΚΥΡΙΑΚΟΓΚΩΝΑ. (Προφανώς το Α΄ Στρατόπεδο ήταν το διπλανό του, εκεί που στεγαζόταν η 1719 Ε.Α και σήμερα η 32 ΤΑΞΠΝ, Στρατόπεδο ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ.

Πάμε λοιπόν…..

Η φωτογραφία είναι βγαλμένη μέσα από το αεροδρόμιο με νότια κατεύθυνση και στο βάθος αριστερά φαίνεται η Κεντρική του Πύλη. Σημειώστε τη σειρά των πανύψηλων δένδρων που οριοθετούν το δρόμο από την Κ.Π προς τις λοιπές εγκαταστάσεις του Α/Δ.

Ο χρόνος  που βγήκαν οι φωτογραφίες πρέπει να είναι εκεί γύρω στο 1965 και τούτο τεκμηριώνεται και από το φωτογραφικό υλικό που έχουμε ανεβάσει στην αφήγηση του  κ. Παναγιωτάκη, ο φωτογράφος δε ακολουθεί τη δεξιόστροφο φορά, από Νότο προς Βορρά φωτογραφίζοντας όλη την έκταση.

Στο αριστερό της φωτογραφίας φαίνεται το κιόσκι και λίγο δεξιότερα, το κτήριο με τα παράθυρα είναι το διοικητήριο της 200 Μ.ΕΠΑΡ.

Τρίτη στη σειρά φωτογραφία από το ίδιο σημείο, φαίνεται το Διοικητήριο και τα τρία πρώτα τολλ, από τα πολλά που είχε το Α/Δ, μέχρι την οριστική του παραχώρηση στο δήμο Ν. Ιωνίας.

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Σχολιάστε

2 σχόλια

  1. @ Δ. ΣΑΜΠΑΝΗΣ

    Ευχαριστούμε Δημήτρη.

  2. Δ. ΣΑΜΠΑΝΗΣ

     /  28 Μαρτίου 2010

    «Ο Δημήτρης Σαμπάνης, το θυμάται, το πρώτο τολλ ως το Κ.Ψ.Μ της Μοίρας….»

    Θυμάμαι, οτι στο ΚΨΜ υπήρχαν διάφορες αφίσσες, αριστερά και δεξιά στους τοιχους. Εκείνη που μου είχε κάνει εντύπωση και την θυμάμαι/εφαρμόζω μέχρι τώρα, είναι η γνωστή με τις τρείς μαϊμούδες και το … «ΒΛΕΠΕ-ΑΚΟΥ-ΣΩΠΑ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: