ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ (LGVO).

Εμείς πάντως- μετά την αναγκαία παρένθεση που μας βγήκε από τις φωτογραφίες – ας ξαναγυρίσουμε στη καταγραφή της ιστορίας του Α/Δ Ν. Ιωνίας.

Βλέπουμε, στη παραπάνω φωτογραφία, το ανατολικό τμήμα του Α/Δ, εκείνο με τα υπόστεγα.

Είναι, είπαμε, η εποχή μετά την επιστράτευση και η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης στις πτήσεις με όργανα (ΠΔΟ), είναι στο φόρτε της. Μεγάλη σημασία δίνεται και από την ηγεσία της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και από τους προϊστάμενης Σχηματισμούς.

Εδώ βλέπουμε (όπως σημειώνει ο κ. Μπαμπασάκης στο πίσω μέρος της φωτογραφίας), τον Δκτή της Ιης Στρατιάς, στη τελετή απονομής των πτυχίων ΠΔΟ, που λειτουργούσε με μέριμνα του 1ου ΤΕΑΣ. Στη δεύτερη σειρά, από δεξιά προς τα αριστερά, πρώτος ο Άνχης (τότε) κ. Μπαμπασάκης και τρίτος ο Άνχης Μπλάνης Ιωάννης, Διευθυντής ΔΑΣ της Ιης Στρατιάς.


Το επιστέγασμα της παραπάνω εκπαίδευσης, όπως σημειώνει ο κ. Μπαμπασάκης στο πίσω μέρος της φωτογραφίας, το αεροναυτιλιακό ταξίδι Λόχου Ε/Π του 1ου ΤΕΑΣ, από το Α/Δ της Ν. Ιωνίας, στο τότε κατασκευαζόμενο Α/Δ της Λήμνου.

Στις παραπάνω φωτογραφίες δραστηριότητες του 1ου ΤΕΑΣ τη περίοδο 1977-1978, λίγο πριν μετασταθμεύσει στις νέες του εγκαταστάσεις στο Α/Δ του Στεφανοβικείου……..

Το 1981, πρέπει να πούμε ότι ήταν η χρονιά που και οριστικά παραχωρήθηκε ο χώρος του αεροδρομίου Ν. Ιωνίας, στον Δήμο Ν. Ιωνίας, ο χώρος που από πολύ παλιά, στη κοινωνία του Βόλου έμεινε με την ονομασία ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ.

Σήμερα πραγματικά, στη θέση του αεροδρομίου, έχουν γίνει αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι αναψυχής και πρασίνου, ενώ ένα κομμάτι του Α/Δ, το βορειότερο, έχει δοθεί για τη κατασκευή του  περιφερειακού  της πόλεως του Βόλου.

Αν αναλογισθούμε πόσοι, συνάδελφοι πέρασαν από το Α/Δ, από το 1954, μέχρι το 1978 και στα 24-25 ολόκληρα χρόνια έζησαν μέσα στην Ν. Ιωνία και αυτή μέσα τους. Την αγάπησαν και τους αγάπησε.

Και πρέπει να ξέρουμε ότι είναι ορισμένες αγάπες που όσο καιρός και να περάσει δεν ξεχνιούνται…….

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Σχολιάστε

2 σχόλια

  1. @ Δ. ΣΑΜΠΑΝΗΣ

    Ευχαριστούμε Δημήτρη.

  2. Δ. ΣΑΜΠΑΝΗΣ

     /  28 Μαρτίου 2010

    «Ο Δημήτρης Σαμπάνης, το θυμάται, το πρώτο τολλ ως το Κ.Ψ.Μ της Μοίρας….»

    Θυμάμαι, οτι στο ΚΨΜ υπήρχαν διάφορες αφίσσες, αριστερά και δεξιά στους τοιχους. Εκείνη που μου είχε κάνει εντύπωση και την θυμάμαι/εφαρμόζω μέχρι τώρα, είναι η γνωστή με τις τρείς μαϊμούδες και το … «ΒΛΕΠΕ-ΑΚΟΥ-ΣΩΠΑ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: