Ο ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΛΟΣ

Στη μεγάλη αυτή σελίδα της Ιστορίας μας θα προσπαθήσω να καταγράψω όσα από τα στοιχεία θα μπορέσω να συγκεντρώσω, για κάθε ένα τύπο από τα αεροπορικά μέσα που υπηρέτησαν στις τάξεις της Αεροπορίας στρατού και σήμερα έχουν αποσυρθεί, αλλά και για κάθε ένα τύπο από αυτούς  που βρίσκονται σήμερα εν ενεργεία στον αεροπορικό στόλο της Αεροπορίας Στρατού.

Τα στοιχεία που θα γίνει προσπάθεια να καταγραφούν για κάθε ένα τύπο, θα είναι τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, μια ιστορική αναδρομή για τον κάθε τύπο, όπως θα προκύπτει από επίσημα στοιχεία και βιβλιογραφία του, οι πρώτες και οι τελευταίες τους πτήσεις με τα Ελληνικά χρώματα και ό,τι άλλα στοιχεία θα γίνει δυνατόν να συλλέξουμε.

Η σελίδα αυτή ξεκινά με πολλές ελπίδες, ότι τελικά θα μπορέσουμε να αποτυπώσουμε την ιστορική πορεία των αεροπορικών μέσων που υπηρέτησαν στις τάξεις της Αεροπορίας Στρατού.

Μέχρι σήμερα έχουμε ολοκληρώσει τα παρακάτω που μπορείτε να τα διαβάσετε αν κτυπήσετε πάνω στις επικεφαλίδες:

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ U6-A BEAVER

AEROCOMMANDER

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ UH-1H HUEY

Σχολιάστε

2 Σχόλια

  1. @ ΤΣΙΤΣΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Αγαπητέ κ. ΤΣΙΤΣΙΝΑΚΗ
    αλλά να μου επιτρέψεις να σε προσφωνώ,
    Αγαπητέ Γιώργο

    Χαίρομαι και χαιρόμαστε οι συνεργάτες αυτού του ιστολογίου, που μας ανακάλυψες και – από ότι καταλαβαίνω – αγαπάς και συ αυτο για το οποίο δούλεψες με τον οποιονδήποτε τρόπο, στη διάρκεια της θητείας σου.
    Σε ότι αφορά τώρα το αίτημά σου:
    1. Για το ιστολόγιο, όπως διάβασες στις ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ, τα πράγματα είναι απλά. Γράφω:

    »Τα κείμενα αυτών που θέλουν να στείλουν τις αναμνήσεις τους, θα δημοσιεύονται αφού – μετά τις μικροτροποποιήσεις – θα τα εγκρίνουμε και οι δύο. Οι φωτογραφίες που θα μου στέλνονται, θα έχουν το copyright των κατόχων. Η ηλεκτρονική επικοινωνία μαζί μου μπορεί να γίνει στο jhonlost@aol.com

    Άρα αν θέλεις να ανεβάσουμε κάπιοες από τις αναμνήσεις σου με φωτογραφικό υλικό, δεν έχεις παρά να γράψεις το κειμενάκι σου, να βάλεις συνημμένες σε ένα μειλ τις φωτό σε format jpg και το κείμενο σε format .doc και να το στείλεις στο αραπάνω μεϊλ.
    Εμείς θα το δούμε, αν χρειασθούν κάποιες τροποποιήσεις θα τις κάνουμε και θα σου στείλουμε το τελικό κείμενο και εφόσον συμφωνήσεις το ανεβάζουμε. Καλό θα είναι, για να σε παρουσιάσουμε κιόλας, μαζί με το πρώτο μεϊλ να μας στείλεις ένα μικρό σου βιογραφιό για να σε παρουσιάσουμε πριν την πρώτη σου δημοσίευση.
    2. Υπάρχει – εκτός από το ιστολόγιο αυτό – και ένα άλλο ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, δεν ξέρω αν το έχεις ανακαλύψει, στο οποίο όπως θα δεις (αν δεν έχεις ήδη δει), γράφουμε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Έτσι αν αποφασίσεις να συνεργασθούμε (με τον τρόπο που είπαμε παραπάνω), πρέπει να είσαι ενήμερος ότι ανάλογα με τη κεντρική ιδέα του κειμένου σου, αυτό μπορεί να ανέβει σε αυτό το ιστολόγιο και όχι στο ιστολόγιο της ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    3. Εκτός από μας, που είμαστε »ηλεκτροποιημένοι» υπάρχουν και δύο Σύνδεσμοι αποστράτων Αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού. (μη σε μπερδεύσει το Αξιωματικών γιατί ξέρω από τα καταστατικά τους ότι δέχονται όλο το κόσμο που υπηρέτησε με τον οποιοδήποτε τρόπο στην Α. Σ). Σου δίνω τις διευθύνσεις τους για δική σου εκμετάλλευση.
    α. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ. Έχει ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://clubs.pathfinder.gr/aeroporos/802208 και τα γραφεία του είναι Μεταμορφώσεως 15 ΤΚ 38333 ΒΟΛΟΣ τηλ-fax 24210-30470.
    β. ΛΕΣΧΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ. Πατριάρχου Ιωακείμ 11 ΤΚ 14563 Κηφισιά Αττικής. Τηλ Προέδρου (Ταξίαρχος ε.α Νικολόπουλος Βασίλειος) 210- 6816066

    Αυτά αγαπητέ Γιώργο, σε ευχαριστώ που μας διαβάζεις και εύχομαι σε μελλοντική συνεργασία.

  2. ΤΣΙΤΣΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

     /  13 Μαΐου 2009

    ΥΠΗΡΕΤΙΣΑ ΩΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΜΕ ΕΙΔΚΟΤΗΤΑ Μ/Σ
    ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΙΣ ΤΟ Τ.Σ.Υ.Α.Υ (ΤΑΓΜΑ ΣΥΝΤΥΡΗΣΕΩΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ) ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1980-83 ΣΤΗΝ
    ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΥΡΙΟ.

    ΥΣ(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ Η/Κ ΣΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
    Η ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Σ

Σχολιάστε