ΕΚΤΟ ΜΕΡΟΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 1 ΤΑΞΑΣ

Για τη 1η ΤΑΞΑΣ, αντιγράφουμε κάποια ιστορικά στοιχεία, από την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ/ΔΑΣ:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Aετός, Ελικας και ξίφος. Συμβολίζουν τη δυναμική και αποφασιστική επέμβαση στη μάχη από αέρα της Ταξιαρχίας, την ιστορική διαδρομή της Αεροπορίας Στρατού και το αποφασιστικό πλήγμα που μπορεί να προκαλέσει με τα μέσα που διαθέτει

 ΡΗΤΟ:

«Ού Θνάσκει Ζάλος Ελευθερίας» (Δεν αποθνήσκει ο ζήλος της ελευθερίας).

Επιτύμβια επιγραφή του Αντιφίλου του Βυζαντίου προς το νεκρό του Λεωνίδα.

 Είναι ο νέος και πρώτος σχηματισμός Αεροπορίας Στρατού, διοικητικά και οικονομικά ανεξάρτητος, οργανικός του Β΄ΣΣ και σε αυτόν υπάγονται όλες οι Μονάδες Αεροπορίας Στρατού (ΜΑΣ)

 Συγκροτήθηκε πρόσφατα (Μάρτιος 1998), στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσης του Στρατού και της Αεροπορίας Στρατού.

 Εχει ως αποστολή, τη διοίκηση, έλεγχο και εκπαίδευση των ΜΑΣ και τη διεύθυνση του αγώνα αυτών.

 Εχει τη δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων μάχης, σε συνεργασία με τα άλλα όπλα του Στρατού Ξηράς ή και ανεξάρτητα από αυτά και να εκτελεί ποικίλες αποστολές μάχης και Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ), ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΔΡΑ : Στεφανοβίκειο Μαγνησίας

Hμερομηνία Συγκροτήσεως: Μάρτιος 1998

Στα πλαίσια του οπτικοποιημένου υλικύ για να δούμε την Ιστορία της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, από τις πρώτες της ημέρες, μέχρι σήμερα, σας δίνουμε το 6ο Μέρος. Ένα μικρό δείγμα από δραστηριότητες και ασκήσεις των Μονάδων της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Είναι μια προσπάθεια να τιμήσουμε τους προγόνους μας.

Σχολιάστε

1 σχόλιο

  1. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ « ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

Σχολιάστε