Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ και του ΟΠΛΟΣΗΜΟΥ του ΟΠΛΟΥ ΤΗΣ Α.Σ

Ξέρετε ότι πίσω από τις κουΐντες μπορεί κανείς να ανακαλύψει θησαυρούς ολόκληρους, να διαπιστώσει πράγματα που είτε δεν πρέπει, είτε δεν μπορούν να εμφανίζονται…… μπροστά.

Όταν ξεκίναγε η »δημοσιογραφική» αποστολή του Δημήτρη Σαμπάνη, για τον Βόλο, είχαμε »καταστρώσει» ολόκληρο »σχέδιο», έτσι ώστε να γίνει η παραμονή του εκεί, όσο γίνεται πιο παραγωγική και να γυρίσει με …μπόλικο ιστορικό πράμα…..!!!

Ένα από αυτά που σιγά-σιγά »μαζεύουμε» και σταχυολογούμε είναι και το νέο μας απόκτημα…

Αλλά ας  ακούσουμε καλύτερα τον ίδιο.

Army Aviator

Στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Στρατού, είχα την ευκαιρία και, θα μου επιτραπεί η έκφραση, τιμή να ξανασυναντήσω τον Στρατηγό κ. Καββαλάκη Εμμανουήλ, που υπήρξε και Διευθυντής της ΔΑΣ, πριν από κάποια χρόνια.

Τον ήξερα ονομαστικά μόνο, κυρίως μέσω του βιβλίου του φίλου Αντώνη Τσαγκαράτου αφιερωμένο στο 1ο ΤΕΕΠ, «Apache Warriors», όπου είχε προλογίσει την έκδοση.

Όταν ξεκίνησα τα βήματά μου στα μονοπάτια της Ιστορίας μας, γνώριζα μόνο ονόματα από την εποχή του πατέρα μου, δεκαετίας 60 και 70. Ο Αντιστράτηγος για μένα ήταν ένας «καινούργιος παληός», και ήταν στα »υπ’ όψη μου» για μια συνέντευξη, πιστεύοντας ότι έχει αρκετά να μου πεί για τα νεώτερα χρόνια της Αεροπορίας Στρατού.

Τον είχα πρωτογνωρίσει στις εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια της 1ης ΤΑΞΑΣ και από τότε τον »έτρωγα» για να του πάρω …κάτι, ότιδήποτε, που θα ήθελε να μου αφηγηθεί.

Την ευκαιρία την βρήκα προχθές στον Βόλο, στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου μεταξύ τυρού και αχλαδιού που λέμε, του απέσπασα την υποσχέση να μου στείλει κάτι, εγώ βέβαια ήθελα πολλά, αλλά εκείνος, ευγενικά, μου είπε ότι θα μου μίλαγε για την Ιστορία του Εμβλήματος αλλά και του Οπλοσήμου του όπλου της Αεροπορίας Στρατού.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορούσα να ξέρω, και δεν ήξερα μέχρι που μου έστειλε ηλεκτρονικάτο ότι είχε να μας γράψει ο Στρατηγός για το θέμα αυτό και ούτε είχαμε βέβαια σχεδιάσει με τον Army Aviator, ότι θα μπορούσαμε να ανακαλύψουμε κάτι σχετικό με το θέμα και να γεμίσουμε ακόμα κανά δυο σελίδες της Ιστορίας μας.

Ακολουθούν λοιπόν δύο ακόμη σελίδες στο κεφαλαίο αυτό,

  • η μία γραμμένη από τον Στρατηγό Καββαλάκη Εμμανουήλ, με το τί είχε προταθεί ως ΄Εβλημα της 1ης ΤΑΞΑΣ και τι ως Οπλόσημο για το όπλο και
  • η άλλη, γραμμένη από τον Army Aviator, σχετικά με το τι ισχύει σήμερα για το θέμα.

Καλή Ανάγνωση

Δημήτριος Σαμπάνης

συνέχεια στο ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΑΘΕΙ

Σχολιάστε

Σχολιάστε