ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ (LGSV)

Αν θυμάστε, είχαμε μιλήσει για το ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (LGAG).

Μπορείτε να διαβάσετε τι είχαμε γράψει για το Α/Δ αυτό, στον παραπάνω σύνδεσμο .

Εκεί είχε μαζευτεί ίσως το σύνολο των δραστηριοτήτων της Αεροπορίας Στρατού για τη περίοδο από 26 Απριλίου 1973 μέχρι 15 Οκτωβρίου 1974, ημερομηνία που η Σχολή Αεροπορίας Στρατού, μεταστάθμευσε οριστικά, στο νέο της πλέον σπίτι, στο Α/Δ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ, που φυσικά στη πορεία, εξελίχθηκε σε ‘’καρδιά της Αεροπορίας Στρατού’’.

Για το Α/Δ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ θα μιλήσουμε στο σημείωμα αυτό.

Ενάμισυ χιλιόμετρο μετά το χωριό Στεφανοβίκειο, στον επαρχιακό δρόμο Βόλου-Λάρισας, βρίσκεται το Αεροδρόμιο Στεφανοβικέιου.

Να και τι μας δίνει ο google.

Location
City: Stefanovikion, Greece
ICAO: LGSV
Details
Type: Airport (Aerodrome, Airfield)
Use: Military
Latitude: 39°28’48″N (39.480000)
Longitude: 22°46’02″E (22.767222)
Datum: WGS 1984
Elevation: 146 ft (45 m)
Runways: 1
Longest: 4275 × 98 ft (1303 × 30 m)
Time
Time Zone: UTC+2 (DST+3)
Local Time: 09 Apr 2010 20:41 EEST

Πριν όμως ξεκινήσουμε την ιστορική μας αναδρομή, μέσα από εικόνες και αναμνήσεις, καλό θα είναι να θυμηθούμε τι έχουν πει παλιοί συνάδελφοι, για το αεροδρόμιο αυτό….

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7
Σχολιάστε

3 Σχόλια

  1. @ Δ. ΣΑΜΠΑΝΗΣ

    Τα διαγραμμένα πήραν τη θέση τους στο ποστ.
    Σε ευχαριστώ για τη πληροφόρηση.

  2. Δ. ΣΑΜΠΑΝΗΣ

     /  10 Απριλίου 2010

    «μια παραλλαγή σε πράσινο-καφέ, άγνωστης προέλευσης»

    Οταν το 1975 ή 1976 (δεν θυμάμαι καλά), επισκεφθηκα τις εγκαταστάσεις του ΤΣΥΑΥ, συζητώντας με τους υπαξιωματικούς της μονάδας σε θέματα παραλλαγής κτλ, τους πρότεινα την ανωτέρω παραλλαγή που βασιζόταν στην «τύπου Βιετνάμ» (δυο πράσινα, ενα καφέ για τις πάνω επιφάνειες και ανοιχτό γκρί για τις κάτω), βασισμένος σε αντίστοιχες παραλλαγές των Ε/Π της USAF και Α/Φ της ΠΑ. Αφησα δε και σχέδιο 4 όψεων μεγέθους Α4, για τον τρόπο εφαρμογής του. Και απο οτι φάνηκε, εφαρμόσθηκε για αρκετό διάστημα. Στο «40 χρόνια Huey» υπάρχει κοντινό πλάνο αυτης της παραλλαγής.

  3. Στεφανος Ατσαλος

     /  9 Απριλίου 2010

    @ Army Aviator.

    Ευχαριστω για την φωτογραφια. Πραγματι μετα απο 35 χρονια μου φερνει στην μνημη προσωπα και γεγονοτα. Δυστυχως, δεν ειναι μαζι μας ο Βασιλης ο Χαμιζιδης. Ας ειναι καλα εκει που βρισκεται.
    Οσο για τον Στρατηγο Νταβο μακαρι καποια μερα να γραψει η Ιστορια για αυτον. Να γραφτει δηλαδη αυτο που εκανε σαν Διοικητης του Γ.Σ.Σ στην περιοδο της επιστρατευσης και αποφυγαμε τον πολεμο. Επισης, με διαταγη Νταβου αρχισε εν καιρω επιστρατευσης η εκπαιδευση στις πτησεις οργανων των ελικοπτερων. Αλλα αφου δεν γραφτηκε μεχρι τωρα δεν βλεπω να γινεται……. Αλλοι εδρεψαν δαφνες.
    Οσο για τις μετα την εποχη μου φωτογραφιες του αεροδρομιου ειλικρινα δεν μπορω να προσανατολιστω. Οπως εγραψα και παλαιοτερα εγω βλεπω τα δεντρα , την πρασιναδα, τα air conditions στα κτιρια και λεω ….. τυχερα τα παιδια σημερα.
    Να ειστε ολοι καλα.

Σχολιάστε