Τιμή στον Λοχαγό (ΠΒ) Βασιλάκο Χρήστο.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αυτό που πολλές συμβαίνει με το ιστολόγιο τούτο είναι ότι συναντάμε το ..αναπάντεχο, το μη αναμενόμενο, με τη καλή του όρου βέβαια  έννοια.

Τι συνέβη λοιπόν…

Έλαβα πριν από κάμποσο καιρό ένα μέϊλ, από έναν αναγνώστη του ιστολογίου, τελείως μη αναμενόμενο. Μη αναμενόμενο διότι προερχόταν από ένα φίλο μας, πολύ εκτός της Αεροπορικής Οικογένειας αλλά και του Στρατού γενικότερα. Με άλλα λόγια, από ένα ΓΝΗΣΙΟ ΦΙΛΟ, άδολο στις προθέσεις και πλούσιο στις  παροχές  προς τη προσπάθειά μας.

Ο φίλος αυτός του ιστολογίου, είναι ο Δημήτρης Κουταρέλος, Ιατρός Χειρουργός στο Κρατικό Νοσοκομείο Βόλου.

Στο μέϊλ του (περιληπτικά θα το καταγράψω), μεταξύ πολλών λέει και τα εξής:

Σε διαβάζω εδώ και καιρό, μια που – αν και δεν είμαι του »αέρα» – ζω τόσο κοντά με σας (στον Αλμυρό, ανάμεσα στα αεροδρόμια της Αχγίλαου και του Στεφανοβίκιου), που έχω ταυτισθεί με τον αγώνα και τις αγωνίες σας.

Πήρα αφορμή να μαζέψω το υλικό που σου στέλνω, από ένα δημοσίευμα που έκανες και εμφάνιζες μια φωτογραφία του μνημείου του Στεφανοβικείου. (σημ. Army Aviator : εννοεί το ποστ  Ο Ι ΠΕΣΟΝΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ), στην αριστερή του οποίου στήλη είδα  το όνομα ένος συμπολίτη μου, στη μνήμη του οποίου, η πόλη μας ο Αλμυρός, έχει ονοματοδοτήσει μία πλατεία. Την πλατεία του ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΧΑΓΟΥ.

Ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Έτρεξα στα κιτάπια μου και πράγματι συνάντησα το Όνομα.  Το πέμπτο κατά χρονολογική σειρά θανατηφόρο ατύχημα της  Αεροπορίας Στρατού, από γεννήσεώς    της  !!!

Αποφάσισα λοιπόν, αγαπητέ Army Aviator, συνεχίζει ο Γιατρός, να μαζέψω ότι μπόρεσα και να σου τα στείλω, μια που είδα πως έχεις ξεκινήσει μια προσπάθεια που τιμά τους Νεκρούς μας, αλλά πιστεύω τιμά και σένα τον ίδιο……

Δεν θα συνεχίσω άλλο την εισαγωγή, αλλά με όσα χαρτιά και ντοκουμέντα, φωτογραφίες και προφορικές μαρτυρίες μου έστειλε ο φίλος του ιστολογίου και της Αεροπορίας Στρατού Ιατρός Δημήτρης Κουταρέλος, θα προσπαθήσω να αποδόσω τις ελάχιστες τιμές από τούτο δω το μετερίζι…..

Συνέχεια στο ΛΟΧΑΓΟΣ (ΠΒ) ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

Σχολιάστε

Σχολιάστε